Skip to main content

                    

 

Vi är en fristående Porsche service och bilverkstad med lokaler i Katrineholm, Södermanland. Företaget startades 1993 av Palle Strand och finns sedan 2019 i fräscha nybyggda lokaler på Ljungvägen 24 i Katrineholm. Vår ambition är att ge dig som kund lite extra omsorg vid ditt besök hos oss. Vi gillar att ha ordning och reda och utför arbetsuppgifterna med högsta kvalitet. Vi brinner för vårt jobb och vår nisch är speciella bilar.

Vår bakgrund finns i motorsport men även jobb på vanliga gatbilar. Vi utför alla typer av servicearbeten, IMS lagerbyten, och andra förekommande arbeten som du vill ha hjälp med. Vi har stor erfarenhet av bilelektronik med felsökning till fabricerande av kompletta elsystem. På vår lista finns b.l.a ett Ford GT 40 replicabygge. Vårt största projekt hittills är ett pågående bygge av en avancerad sportbil helt i kolfiber där vi varit ansvariga för den tekniska delen och byggnationen av prototypen. Vi arbetar i ständig dialog med ingenjör och designer. Bilen är nu testad på bana i Spanien, vi återkommer med release datum för bilen.

Utöver vår Porsche Service har vi även Ferrari service och många andra exklusiva märken t.ex Lamborghini, Maserati, McLaren och fler. Hos oss på Bilteknik är alla märken välkommna.

Alla jobb utförs effektivt i vår specialanpassade verkstad. Utformningen av arbetsplatserna minimerar tidsåtgången hos varje tekniker. Hos oss blir det inga negativa överraskningar avseende kostnader när du hämtar din färdiga bil. Vår målsättning är att bygga en långvarig relation med dig som kund.

Upptäcker vi något som bör åtgärdas på din bil under arbetets gång som är lämpligt att utföra i samband med aktuellt arbete så kontaktar vi dig som kund och klargör och förankrar kostnaden innan åtgärd.

Välkommen till Bilteknik Katrineholm, en oberoende Porsche verkstad.

 

Palle Strand som driver Bilteknik Katrineholm har lång erfarenhet av allt inom motorsport. Han har varit tekniker och teamchef både i Sverige och utomlands. Han har blandat annat jobbat med formelbil, Super Touring, STCC och Carrera Cup m.m.

Vi hjälper till med din tävlingsbil mellan racehelgerna.
Vi har utarbetade scheman gällande underhåll för att minimera onödiga driftstopp på banan. Du väljer själv om du vill utföra några av dessa servicearbeten själv och lämna resten till oss.

Vi har även full utrustning för setups samt chassieinställningar med vågar för corner weight, etc.

Även montering av paddle shift system eller annan utrustning du önskar få hjälp med.
Vi utför också monteringar och programmeringar av elsystem, canbus system etc.

 

https://www.bilteknik.com/pcsr/